0 Cosul meu

Tort Diplomat cu Capsuni


INGREDIENTE

 BLAT:

  • 6 oua
  • 250g zahar
  • 6 linguri apa
  • 160g faina

CREMA DIPLOMAT:

SIROP:

DECOR:

  • 250g smantana lichida (35%) pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • cateva capsuni


MOD DE PREPARARE

    *Cu o zi inainte

    Blatul:

  1. Se amesteca zaharul, galbenusurile, faina si apa pana se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza cu grija albusurile batute spuma in compozitie.
  2. Se toarna jumatate din compozitia finala pe un covoras de silicon si se niveleaza cu o spatula unghiulara pentru a forma un dreptunghi. Se introduce la cuptor pentru 12 min. (cuptor preincalzit la 180°C). Repetati operatia si cu cealalta jumatate de compozitie pentru a realiza al doilea strat de blat. 
  3. Blaturile se lasa la racit inainte sa fie taiate in dreptunghiuri identice. Se poate folosit rama de inox pentru a forma o amprenta care va fi de ajutor la taiere. (*vz link produs mai jos)
  4. Se aseaza rama pe un suport de tort si se acopera marginile cu folie de acetofan  (*vz link produs mai jos) in interior si se aseaza primul strat de blat. 

    Crema diplomat:

  1. Intr-un vas/ibric se incalzeste laptele, jumatate din cantitatea de zahar si aroma de vanilie. Se amesteca pana cand se topeste zaharul. 
  2. Intr-un bol separat se bat ouale si restul de zahar, dupa care se adauga amidonul ( acesta se poate dilua inainte cu un pic de lapte). Ouale batute se toarna peste laptele incalzit si se amesteca bine la foc mic pana se ingroasa compozitia. 
  3. Compozitia rezultata se toarna intr-un bol, se adauga gelatina hidratata anterior si untul moale. Se amesteca bine si se lasa crema la racit. 
  4. Intre timp se bate la mixer smantana lichida. Aceasta se adauga treptat peste crema racita amestecand usor pana se incorporeaza. 

    Siropul:

  • Se incalzeste apa si zaharul intr-un vas/ibric pana se topeste zaharul. Ulterior se adauga aroma de capsuni si se insiropeaza primul strat de blat. 

    Montare tort: 

  1. Se aranjeaza capsunile in jurul ramei, acoperind folia de acetofan ( se recomanda taierea bazei astfel incat sa stea drepte).
  2. Se adauga crema diplomat intr-un pos cu dui pentru acoperirea primului strat de blat.
  3. Se niveleaza cu o mini spatula apoi se adauga cateva capsuni ( de retinut: trebuie sa ramana capsuni si pentru a decora partea de sus a tortului) si se umplu golurile cu crema. Se niveleaza din nou cu spatula. 
  4. Se aseaza al doilea strat de blat si se insiropeaza. Se adauga din nou crema dar intr-un strat mai subtire, se niveleaza si se lasa la frigider peste noapte. 

    * Ziua urmatoare

  1. Se mixeaza smantana lichida, se adauga zaharul pudra si se bate in continuare pana devine ferma. Se adauga frisca intr-un pos cu dui. (*vz link produs mai jos)
  2. Se formeaza "bilute" de diferite dimensiuni cu ajutorul posului. Se adauga capsuni pentru a finaliza decorul. Se pastreaza la frigider pana la momentul servirii. 


ACCESORII 


        Pofta buna!